Suomen suosituimmat naisten kirjat

Suomessa luetaan jatkuvasti suuria määriä. Suosituimpien kirjojen joukossa on aina tiettyjä genrejä, jotka säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Trillerit ja romanssi eivät vanhene koskaan. Uusia tuulia on kuitenkin aina. Viime vuosina kirjamaailmassa on kohauttanut brittiläisen E. L. Jamesin 50 Shades-sarja. Romanttinen viihdekirjallisuus on sinänsä vanha ilmiö, mutta 50 Shades oli sarja, joka saavutti ennennäkemätöntä suosiota kyseisen genren alalla.

50 Shades of Grey oli sarjan ensimmäinen julkaisu, ja siitä tuli maailmanlaajuinen sensaatio. http://yle.fi/uutiset/eroottinen_kirjasarja_villitsee_aikuisia_naisia/6193761:n mukaan se kipusi myyntilistojen johtoon useissa maissa, ja myytiin loppuun monissa kirjakaupoissa. Kirja käsittelee nuoren opiskelijanaisen ja rikkaan liikemiehen välistä intohimoista suhdetta. Kohu johtuu lähinnä kirjassa tapahtuvista yksityiskohtaisista sadomasokistisista seksikohtauksista. Kirja rikkoo tabuja ja normeja, sekä koettelee sopivuuden rajoja, joten se on herättänyt paljon keskustelua.

13944881710_aefa5e98c2_oJamesin kirja on saanut tähän mennessä kaksi jatko-osaa. Suosituimmat naisten kirjat viime vuosien aikana sisälsivät lähes aina 50 Shades-teoksia, ja niistä ensimmäisestä tehtiin myös elokuva. Kyseiset kirjat myös nostattivat monien seksikauppojen myyntiä ilmestymisensä jälkeen – moni päätti kokeilla uusia tuulia makuuhuoneessaankin 50 Shadesin innoittamana.

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/kulttuuri/tassa_ovat_vuoden_parhaat_kirjat pui suosituimpiin naisten kirjoihin liittyviä ilmiöitä. Suosituimmat naisten kirjat sisältävät useita vakionimiä, kuten Zadie Smith. Menestynyt brittikirjailija kirjoittaa sujuvaa dialogia, joka vetää mukaansa, ja näin säilyttää paikkansa kirjaillisuuden suurien nimien joukossa.

Sekä kotimaiset että ulkomaiset kirjat myyvät hyvin suomalaisten naisten joukossa. Molemmista kategorioista löytyy omat suosikkinsa ja nousukkaansa. Esimerkiksi Riina Katajavuoren Wenla Männistö leikittelee Seitsemän veljeksen teemoilla modernissa ympäristössä. Trillereistä esimerkiksi Totuus Harry Quebertin tapauksesta on huimaava kertomus murhamysteeristä. Jokaiselle genrelle on paikkansa, mutta välillä tietty genre huumaa koko kansan ja saatetaan myydä loppuun kaupoissa 50 Shadesin tapaan.

On vaikea ennustaa kirjallisuuden trendejä ja kirjallisuudesta syntyviä trendejä. Selvää kuitenkin on, että kirjat vaikuttavat yhteiskuntaamme paljon, yhdistävät ihmisiä ja auttavat muokkaamaan uusia suuntauksia. Lukemisen suosio jatkuu edelleen e-kirjojen ja tablettien merkeissä, joilla eroottisiakin kirjoja voi lukea kenenkään huomaamatta. Lisäksi kirjojen julkaiseminen on helpottunut digitalisoitumisen myötä huomattavasti. Kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo vielä tullessaan.