Kirjakerhot sopivat koko perheelle

Lukeminen kehittää ja ilahduttaa

apple-256261_1280Lukeminen on hyödyllinen ja elämyksiä antava harrastus, johon on syytä kannustaa koko perhettä jo pienestä pitäen. Se kehittää niin sanavarastoa kuin empatiakykyäkin, kasvattaa mielikuvitusta, ilahduttaa, yleissivistää ja antaa ajateltavaa. Kirjat avaavatkin ovia moniin maailmoihin, ja mikä parasta, kaikenlaisille lukijoille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin löytyy sopivia ja koskettavia kirjoja, oli sydäntä lähellä sitten fantasia-aiheet, romantiikka, scifi-seikkailut, kotimainen kirjallisuus tai vaikkapa tietokirjat. Kotimaisella lastenkirjallisuudellakin on paljon annettavaa kaikenikäisille lapsille (ja lapsenmielisille), ja helppo tapa perehtyä nykypäivän moniin kirjavaihtoehtoihin ja lukuvinkkeihin on liittyä kirjakerhoon. Koska kirjakerhot sopivat koko perheelle, se antaa myös hyviä ja kehittäviä lahjaideoita kaikenikäisille lukijoille.

Kaikenlaisia kirjakerhoja

Kirjakerhot ovat oiva tapa pitää yllä lukuharrastusta ja saada uusia kirjoja kirjahyllyynsä, sillä arjen kiireessä ei ole aina aikaa vierailla kirjakaupoissa. Erilaisten kirjakerhojen avulla voi myös helposti pysyä tietoisena uusimmista kirjoista sekä saada tarjouksia ja lukuvinkkejä kaikenlaisille lukijoille. Kirjakerhoja on siis monia erilaisia, joten mistä löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva kirjakerho? Jos ei itse viitsi alkaa selaamaan kaikkien erilaisten kirjakerhojen nettisivuja läpi, esimerkiksi osoitteesta http://www.kirjakerhot.fi löytyy tietoa erilaisista kirjakerhoista, joista voi helposti valita juuri omalle perheelle sopivan kerhon. Kirjakerhot sopivat koko perheelle, sillä vaikka perheen pienimmät eivät vielä itse lukisikaan, nauttivat he suuresti aikuisten lukemista saduista ja tarinoista. Tällä tavalla voi jo pienestä pitäen kasvattaa lapset kirjojen pariin, ja lapsille löytyykin ihan omia kirjakerhojaan, kuten vaikkapa https://www.lastenomakirjakerho.fi/, joista löytyy laadukasta ja kehittävää lukemista niin lasten iltasaduiksi kuin uusien tietojen ja taitojenkin oppimiseen.

Kirjakerhoon kuulumalla saa helposti kuukauden kirjan sekä muut kirjatilaukset toimitettuna suoraan postiluukkuun, ja muiden lukuintoisten kanssa voi järjestää vaikka kirjapiirejä ja muuta keskustelua aina ajankohtaisista kirjoista. Kuukauden kirjan ilmestyminen onkin kirjakerhoon kuuluvilla kuukauden kohokohta, ja jos kyseinen kirja ei kiinnostakaan, voi kuukauden kirjan jättää milloin tahansa välistä. Koko perhettä ilahduttavat kirjakerhot tuovat mielenkiintoista tekemistä arkeen, ja kukapa tietää vaikka sitten ne perheessä vähemmän lukevatkin kiinnostuisivat.

Myös radiosta voi kuunnella kirja-aiheista keskustelua, kuten Kirjakerho Yle-radiossa osoitteessa http://areena.yle.fi/1-1257264.